Klimaat en weer

De Spaanse Costa Brava staat bekend om haar zonnige dagen, witte stranden en een warme azuurblauwe zee. Met haar mediterrane klimaat is het al jarenlang een populaire vakantiebestemming. Overweeg je een vakantie naar de Costa Brava en wil je meer weten over het weer in deze regio? Lees dan snel verder!

Het klimaat en het weer

Het positieve van de Costa Brava is dat het een vrij stabiel klimaat heeft. Dat betekent dat er het hele jaar zonnige dagen te verwachten zijn. Dit komt doordat het een Mediterraans klimaat kent, dat zich kenmerkt door een lange, warme zomer en een korte winter. De kust van de Costa Brava wordt namelijk beschermd door de Pyreneeën, waardoor er weinig natte en koude dagen voorkomen. Voornamelijk de lager gelegen gebieden kenmerken zich door een droog en warm klimaat. Dit maakt de Costa Brava zo’n ideale vakantiebestemming. Ongeveer driehonderd dagen per jaar is het hier namelijk zonnig en droog.

Zomer of winter?

Zelfs in de winter kun je nog rekenen op gemiddeld van vijf uur zon per dag, tegenover acht uur zon per dag in de zomer. Houd er wel rekening mee dat de temperaturen in de winter lager zijn dan in de zomer. In de wintermaanden komt de gemiddelde temperatuur niet boven de zestien graden uit, waar de temperatuur in de zomer makkelijk kan oplopen tot boven de dertig graden.

Houd je van zwoele avonden met een glas sangria op het strand? Dan kun het beste de Costa Brava in de zomer bezoeken. De beste tijd om van de zon én het tropische weer te genieten is namelijk tussen de maanden mei en september. Omdat de Costa Brava zo noordelijk in Spanje ligt, blijft de temperatuur zelfs op hete dagen aangenaam. In de nacht koelt het een klein beetje af, waardoor je niet wakker zult liggen van de hitte, maar nog wel op het terras kunt genieten van een drankje. En ook de temperatuur van het zeewater is in de zomer op zijn best. Met een gemiddelde temperatuur van 26 graden, is het heerlijk om in te duiken!