Bezienswaardigheden

Overweeg je een vakantie aan de Costa Brava? Denk je daarbij alleen maar aan strand, zee en zon? Lees dan snel verder, want de Costa Brava heeft meer te bieden dan je denkt! Wij zetten een aantal bezienswaardigheden voor je op een rij.

Gerona

Houd je van cultuur, historische architectuur en middeleeuwse straatjes? Bezoek dan de hoofdstad Gerona, de mooiste stad van de hele Costa Brava. Het historische gedeelte van de stad is gelegen op de heuvel Caputxins. Bewonder de overblijfselen van de oude stadsmuren, de originele Arabische badhuizen of de historische kathedraal van Gerona. Ook zeker de moeite waard zijn de karakteristieke bruggetjes die de rivier de Onyar versieren, met bijbehorende ‘hangende’ huisjes aan weerszijden van de rivier. In Gerona vindt je ook het grootste vliegveld van de regio, waar je op kunt vliegen als je en vakantie naar de Costa Brava boekt.

Cadaqués

De plek Cadaqués mag in het rijtje met bezienswaardigheden aan de Costa Brava niet ontbreken. Geïnspireerd door de rijke historie die deze streek te bieden heeft? Dan mag een bezoek aan Cadaqués zeker niet ontbreken! Dit voormalig vissersdorpje is door de eeuwen heen een populaire trekpleister geweest voor kunstenaars, waaronder Pablo Picasso en Salvador Dalí. Cadaqués heeft een charmant historisch centrum en is omringd door het natuurpark Cap de Creus. Vooral de Santa María de Cadaqués kerk en een bezoekje aan het Casa-Museo Dalí, het voormalige huis van de bekende schilder, zijn zeker de moeite waard.

Camino de Ronda

Ook voor de wandelliefhebbers heeft de Costa Brava genoeg te bieden. Langs de Costa Brava loopt namelijk de wandelroute Camino de Ronda. Deze route voert langs het bovengenoemde plaatsje Cadaqués, en neemt je mee langs prachtige uitzichten over de baai van het plaatsje Rosas. Met maarliefst 583 kilometer aan wandelpaden, heeft deze route een overdaad aan mooie uitzichten te bieden. Het loopt van baaitje naar baaitje, dus je kunt op- en afstappen waar je maar wilt. De pittige route met steile klimmetjes en kronkelige paadjes is de moeite meer dan waard: als je geluk hebt, kun je op een heldere dag zelfs de Pyreneeën zien liggen.

Kortom, of je nu van strand, zee, cultuur of wandelen houdt: aan de Costa Brava kan iedereen zijn droomvakantie beleven!