Bereikbaarheid

Heerlijk, zo’n vakantie naar de Costa Brava. Maar hoe kom je daar? De bereikbaarheid van de Costa Brava vanuit Nederland is erg goed. Lees verder om alle opties te ontdekken hoe jij op een snelle, fijne en comfortabele manier naar de Costa Brava kunt reizen.

Vliegen

Er zijn verschillende manieren om naar de Costa Brava te reizen. De snelste manier is om met het vliegtuig te gaan. Vanaf Amsterdam of Eindhoven vlieg je in twee uur direct naar het vliegveld van Gerona. Luchtvaartmaatschappij Ryanair is de enige maatschappij die op deze kleine luchthaven vliegt. Afhankelijk van je exacte vakantiebestemming, rijd je in ongeveer een half uur tot een uur naar de Costa Brava. Reis je liever op een ander vliegveld? Vlieg dan op Barcelona of het vliegveld van Reus! Het is wel wat verder rijden naar de Costa Brava, maar het aanbod aan vliegmaatschappijen is wel groter. Doe er je voordeel mee!

Bereikbaarheid met de auto

Houd je niet van vliegen? Dan is de auto ook een goede optie! Het is ongeveer veertien uur rijden vanaf Nederland naar de Costa Brava. Deze autoroute voert je langs Antwerpen, Brussel, Parijs, Lyon en Marseille. Vanaf Parijs staat Barcelona al op de verkeersborden aangegeven, waardoor je eenvoudig naar de Costa Brava rijdt. Maar let op! In de zomermaanden is dit een erg populaire route onder Noord-Europeanen, waardoor het druk kan zijn op de weg. Ga dus vroeg op pad, en neem genoeg tussenstops onderweg. Sowieso is het verstandig om een lange rit van veertien uur op te delen in twee of meerdere reisdagen. Gelukkig zijn er in Frankrijk talloze overnachtingsmogelijkheden langs deze route du soleil. Een bijkomend voordeel als je met de auto naar de Costa Brava gaat, je kunt dan ook met je eigen auto alle bezienswaardigheden in deze regio ontdekken. 

Of je nu een Fly Drive XL wil boeken, een kampeervakantie of een stedentrip, door heel Spanje is de bereikbaarheid enorm goed. Waar je ook naar toe gaat in Spanje, de bereikbaarheid hoeft dus geen enkel probleem te zijn. 

Het openbaar vervoer

Ga je liever voor de goedkoopste optie? Overweeg dan met het openbaar vervoer naar Spanje te reizen, bijvoorbeeld met de bus of de trein. Om met de trein naar Barcelona te reizen, moet je rekenen op ongeveer een rit van twaalf uur. Wel moet je overstappen in Brussel, Parijs, Perpignan en tot slot Figueres. Maar de allergoedkoopste optie is te kiezen voor een busreis. Deze optie is vooral onder jongeren een populaire keuze, die een verblijf in Blanes of Lloret de Mar hebben geboekt. Deze busreizen rijden direct naar de grotere kustplaatsen aan de Costa Brava. In ongeveer achttien uur ben je direct op je bestemming en duik je zo de zee in.