Vakantie Costa Brava

Vakantie vieren aan de Costa Brava is iets wat steeds meer Nederlandse toeristen doen. De reden om voor deze vakantiebestemming te kiezen is heel uiteenlopend. De regio is namelijk erg divers, kent veel bezienswaardigheden, biedt vertier voor zowel jong als oud en is goed bereikbaar vanuit Nederland. Het is niet voor niets dat toeristen ieder jaar weer met een lach op hun gezicht terugkeren naar de Costa Brava, om te genieten van een welverdiende vakantie.

Bereikbaarheid

De Costa Brava in het noorden van Spanje is erg goed bereikbaar. Zowel met het vliegtuig als met eigen vervoer kun je de regio goed bereiken. Er is een vliegveld in de buurt waar je vanuit Nederland direct naar toe kan vliegen. Dit vliegveld ligt in de stad Girona. Als je met de auto gaat, dan rij je via de Route de Soleil in Frankrijk recht op deze zonnige bestemming af. Vanuit Nederland is het ongeveer 1.400 kilometer rijden, voordat je aankomt op jouw vakantiebestemming.
Lees meer over de bereikbaarheid

Bezienswaardigheden

Je gaat niet alleen naar de Costa Brava voor het heerlijke weer, de prachtige stranden en het ultieme vakantiegevoel vol zon, zee en strand, er is namelijk nog veel meer. De Costa Brava kent enkele leuke bezienswaardigheden die je kunt bezoeken tijdens je vakantie. Denk aan kleine, verborgen baaitjes, mooie steden in de regio en prachtige natuurgebieden. Je hoeft je geen moment te vervelen als je op vakantie gaat naar de Costa Brava.
Lees meer over de bezienswaardigheden

Klimaat en weer

De Costa Brava ligt aan de Middellandse Zee. Door deze ligging kent de regio een heel aangenaam klimaat, waardoor het in de zomermaanden een hele fijne temperatuur kent. In de maanden juni, juli en augustus is de maximum temperatuur hier tussen de 25 en 35 graden. Heerlijk weer dus voor een vakantie om lekker aan het strand te liggen. Gelukkig heb je altijd de zee dicht in de buurt om heerlijk in af te koelen.
Lees meer over het klimaat en weer