Malgrat de Mar

Een van de oudste vissersplaatsjes aan de Costa Brava is Malgrat de Mar. Door het toerisme van de afgelopen decennia is het uitgegroeid tot één van de bekendste badplaatsen aan de Spaanse kust. Maar het historisch centrum ademt nog steeds de oude charme van het plaatsje. Wandel door het centrum, de boulevard of het strand en laat je verrassen!

De Catalaanse keuken

Een bezoek aan Malgrat de Mar is niet compleet zonder de typisch Catalaanse keuken geproefd te hebben. Loop bijvoorbeeld eens binnen bij La Bota Bodega. Een typisch Spaans restaurantje, waar je naast elkaar aan één grote tafel wordt geplaatst. Vooral de huisgemaakte kip is een echte aanrader. Houd je meer van vis? Bezoek dan vooral Antonio’s bar, waar visgerechten het grootste deel van de menukaart vormen. Echt Catalaans eten voor een vriendelijke prijs, wat wil je nog meer?

Culturele uitstapjes

De oude vissersfunctie van het dorp is nooit ver weg. De oude haven vormt nog steeds een belangrijk deel van Malgrat de Mar en komt uit in het centrum. Hier vind je typische smalle straatjes, geplaveide wegen en zandkleurige huisjes met rode daken. Hier is ook de zestiende-eeuwse kerk St. Nicolau te bewonderen. Hoewel deze fotogenieke kerk midden in het centrum aan een druk plein ligt, heeft het een indrukwekkend formaat. Vanwege de indrukwekkende omvang noemen Spanjaarden de St. Nicolau kerk ook wel ‘De Kathedraal van de Kust’. Ook het oude ziekenhuis, de stadsbibliotheek en het stadhuis zijn vanwege de bijzondere architectuur zeker de moeite van een bezoekje waard. Wil je hierna genieten van een mooi uitzicht over Malgrat de Mar zelf? Breng dan een bezoek aan Parc del Castell. Met een gratis kabellift ben je binnen de kortste keren op dit prachtige uitkijkpunt en geniet je van de rustige sfeer en de mooie natuur.

Drie verschillende stranden

Ook voor strandliefhebbers is Malgrat de Mar de ideale vakantiebestemming. Te midden van wandelpaden vol palmbomen en ander groen, kun je eindeloos struinen tussen de verschillende stranden. Er zijn namelijk drie verschillende stranden waar je uit kunt kiezen. Het strand dat het dichtst bij het centrum ligt, heet Centre Beach en is een populair en veilig strand. Een favoriet strand onder windsurfers is Conca Beach. Een prachtig strand, dat helemaal wordt omringd door een beschermd natuurgebied aan zandduinen. Het populairste strand is Astillero Beach, omdat het zich op een steenworp afstand bevindt van de meeste hotels. Het is een veilig strand met een rustige zee, perfect voor een dagje uit met de kinderen!

Waarom Malgrat de Mar?

  • In Malgrat de Mar vind je nog de echte Catalaanse keuken.
  • Het historische centrum van de stad ademt de charme van een oud vissersdorpje.
  • Met de keuze uit maarliefst drie verschillende stranden is het voor strandliefhebbers een ideale vakantiebestemming.