Calella

Aan de noordkust van Spanje, niet ver van Barcelona, ligt het pittoreske plaatsje Calella. Al jarenlang is het een populaire vakantiebestemming, voor zowel Spanjaarden zelf als Noord-Europese toeristen. In Calella kun je optimaal genieten van de heerlijke Spaanse keuken en van al het moois dat de Middellandse Zee te bieden heeft.

Things to do in Callela

Calella bestaat uit een oud en een nieuw gedeelte. In het historische centrum vind je vooral cafeetjes, winkels en restaurants. Via een winkelstraat is het historische met het nieuwe gedeelte verbonden. Ben je op zoek naar de beste plaatsen om uit te gaan? Dan zit je goed in het nieuwe deel van Calella. Hier zijn namelijk de meeste discotheken en bars gevestigd. Het vissersdorpje leent zich heel goed voor een dagje aan het strand. Het strand is twee kilometer lang, en beschikt over alle faciliteiten die je maar nodig hebt. Je kunt er een ligbedje of parasol huren, en er zijn ook douches en een paar gezellige strandtentjes te vinden.

Ook voor kinderen is Calella helemaal een paradijs. In de zomer zijn er op het strand tal van activiteiten te ondernemen. Zo kun je er strandvolleyballen, waterskiƫn of een bootje huren. Eenmaal weer terug in Calella zelf is Parc Dalmau ook zeer geschikt om met de kinderen heen te gaan. In dit park kun je heerlijk tussen de pijnbomen wandelen, terwijl er voor de kinderen een grote speeltuin is om zich te vermaken.

De vuurtoren van San Sebastia

Heb je zin om er een dagje op uit te gaan? Neem dan een mooie wandeling langs de kustlijn en bezoek de vuurtoren! De bekende vuurtoren van San Sebastia bestaat al sinds 1857 en is gebouwd op een hoge klif pal aan het water. Hierdoor biedt de vuurtoren een van de mooiste uitzichten over de Costa Brava. Heb je nog meer behoefte aan Spaanse cultuur? Loop dan een klein stukje verder naar het nabijgelegen kerkje van Sant Baldiri. Dit kleine kerkje vormt een oase van rust. Bovendien kun je hier de oude verdedigingstoren bezoeken!

Waarom Calella?

  • Het authentieke vissersdorpje ligt op nog geen vijftig kilometer van Barcelona. Een dagtripje is zo gemaakt!
  • In het historische centrum is de charme van het vissersdorpje goed bewaard gebleven.
  • Het mooie strand van Calella biedt voor iedere vakantieganger wat wils.
  • De nabijgelegen vuurtoren van San Sebastia is zeker de moeite waard.