Steden

De Costa Brava in het noorden van Spanje kent vele mooie steden die aan de ruim 200 kilometer lange kustlijn liggen. De steden draaien met name op het toerisme en hier worden vakantiegangers dan ook met open armen ontvangen. De Costa Brava loopt van de grens met Frankrijk tot aan de stad Calella. Vele plaatsen, van groot tot klein, staan vol met prachtige hotels en gezellige campings, waar jij tijdens je vakantie aan de Costa Brava kunt verblijven. Wij nemen enkele van deze leuke steden graag met je door.

Noordzijde van de Costa Brava

Vanaf de Franse grens kom je een aantal leuke steden tegen aan de Costa Brava. Aan de noordkant van de Costa Brava kom je leuke plaatsen tegen als CadaquĆ©s, Roses, San Pere Pescador en L’Escala. Met name Roses is een hele populaire bestemming in deze regio. Het ligt in de Baai van Roses en is ideaal voor liefhebbers van mooie stranden en leuke, authentieke vissersdorpjes.

Steden in het midden van de Costa Brava

Wat meer naar het zuiden vind je het middelste gedeelte van de Costa Brava, waar je onder andere populaire plaatsen als l’Estartit, Platja d’Aro en Palamos tegenkomt. Deze plaatsen staan onder andere bekend om de grote variatie aan campings in deze regio. Ook de plaats Begur is een hele populaire bestemming in dit gedeelte van de Costa Brava. Een klein, pittoresk dorp aan de zee, met een zeer knus en gezellig centrum.

Zuidelijke kans van de Costa Brava

De zuidelijke kant van de Costa Brava is een zeer gevarieerde regio. Je vindt er prachtige plaatsen als Tossa de Mar en Sant Feliu de Guixols. Zo is Tossa de Mar een prachtige plaats om te bezoeken. Het oude kasteel op de top van de berg laat zien dat hier een rijke historie te vinden is. Wat verder naar het zuiden kom je plaatsen als Lloret de Mar, Malgrat de Mar en Blanes tegen, stuk voor steden waar je een hele fijne vakantie vol zon, zee en strand kunt vieren.