Kies jij voor een glamping vakantie?

meisje vakantie glamping

Kies jij voor een glamping vakantie?

Kamperen is een vorm van vakantie vieren die al jaren erg populair is onder Nederlandse vakantiegangers. Aan de Costa Brava zijn er dan ook veel verschillende campings waar jij in de zomer terecht kunt met je tent, caravan of camper, en kunt genieten van een heerlijke kampeervakantie. Er is echter een nieuwe vorm van kamperen die enorm in opkomst is, en dat is glamping. Officieel staat glamping voor glamourous camping, oftwel luxe kamperen. Wij leggen je graag uit wat glamping is. We zijn benieuwd of het iets voor jou is.

Veel luxe en comfort

Waar kamperen in het verleden stond voor overnachten op een hele basic manier, is glamping exact het tegenovergestelde. Bij glamping heb je de luxe dat je over alles kunt beschikken wat je thuis ook heb. Je accommodatie is eigenlijk een hele luxe tent, maar dan met alles er op en er aan. Een volledige keuken, luxe bedden, afgesloten ruimtes en een eigen sanitaire ruimte waar je naar de wc kunt gaan en kunt douchen. Op deze manier combineer je het gevoel van kamperen tussen andere mensen op de camping met de luxe die je van een hotel of resort gewend bent. Of je nu met twee personen bent of met een heel gezin, kamperen wordt op deze manier altijd erg comfortabel.

Waar kun je glampen?

Op steeds meer hoog aangeschreven campings in Europa heb je de mogelijkheid om te glampen. Op een camping wordt er dan een deel ingericht met deze luxe verblijfsplaatsen, die je net als een reguliere stacaravan kunt boeken. Verschillende campings aan de Costa Brava bieden deze mogelijkheid ook. Wees er wel van bewust dat deze manier van kamperen vaak een hogere prijs heeft dan overnachten in een reguliere plek. Echter, voor wie op zoek is naar een luxe manier van kamperen, kan glamping een hele fijne oplossing zijn.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *