Costa Brava kaart

De Costa Brava is een kustgebied van ongeveer 200 kilometer lang. De Costa Brava begint in het noordoosten van Spanje, vanaf de grens met Frankrijk. Vanaf hier loopt de Costa Brava door tot aan de badplaats Blanes. Wij brengen graag de kaart van de Costa Brava voor je in beeld. Veel toeristen gebruiken de Costa Brava kaart om de regio te gaan verkennen. Met de eigen auto of een huurauto rijdt je naar de leukste plekken die deze mooie regio te bieden heeft.

Costa Brava

Costa Brava is Spaans voor een wilde en ruige kust. De regio heeft deze naam gekregen omdat er in dit deel van Spanje verschillende rotsige kuststroken te vinden zijn. Afgewisseld met rustige baaien en fijne zandstranden zorgt dit voor een zeer gevarieerde en fijne regio om je vakantie door te brengen.

Costa Brava kaart

Bekende badplaatsen die je vindt aan de Costa Brava zijn Blanes, Calella, L’Estartit, Pals, Platja d’Aro, Lloret de Mar, Sant Feliu de Guixols en Tossa de Mar. In al deze steden staat het toerisme centraal en kun je genieten van een heerlijke vakantie. Naast deze grotere steden vind je tussen deze steden ook nog veel kleinere dorpen, waar toerisme ook een grote rol speelt.

Middellandse Zee

De Costa Brava ligt van noord tot zuid helemaal aan de Middellandse zee. Dat is ook waarom de hele regio geniet van een Middellandse Zeeklimaat. Hierdoor komt de temperatuur hier in de zomers erg aangenaam, en wordt het in de winter nooit enorm koud. In veel van de bekende badplaatsen aan de Costa Brava heb je een directe toegang tot de Middellandse Zee, en kun je elke dag een heerlijke duik in de zee nemen.