Costa Brava goed bereikbaar via vliegveld Girona

vliegveld girona

Costa Brava goed bereikbaar via vliegveld Girona

Voor iedereen die met het vliegtuig naar de vakantiebestemming aan de Costa Brava wil gaan, is het vliegveld van Girona een prima optie. Girona is de grootste stad van de regio en heeft ook een prachtig vliegveld waar je op kunt vliegen vanuit Nederland. Het vliegveld ligt ongeveer 10 kilometer van het centrum van de stad aan en ligt vrij centraal in de regio. Dus welke stad aan de Costa Brava je vakantiebestemming ook is, vanuit het vliegveld van Girona kan het niet ver zijn. Zo is het naar steden als Blanes en Platja d’Aro ongeveer 30 kilometer rijden, en naar Estartit is het ongeveer 50 kilometer.

Vervoer naar je vakantiebestemming

Om vanuit het vliegveld van Girona op je vakantiebestemming aan te komen heb je een aantal opties. Zo staan er bij de aankomsthal van het vliegveld veel taxi’s die jou graag naar je bestemming brengen. Houd er rekening mee dat een ritje van ongeveer een half uur zo’n 40 euro gaat kosten. Een andere optie is het huren van een auto. Op het vliegveld zijn verschillende autoverhuurbedrijven aanwezig waar je allerlei soorten auto’s kan huren. Net voorbij de rotonde die aan het vliegveld ligt, vindt je de grote parkeerplaats waar alle auto’s opgehaald en weer teruggebracht worden. Het is aan te raden om voor je vakantie in Nederland al een auto te huren bij één van de bekende verhuurbedrijven.

Ook het openbaar vervoer kun je gebruken om op je bestemming aan te komen. Er rijden verschillende buslijnen van en naar het vliegveld. Om in de richting van Blanes en Lloret de Mar te gaan, pak je bus 601 of 605. Deze bus rijdt in de zomer meerdere keren per uur. Meer informatie vindt je op de website van busmaatschappij Sagalés.

Vliegen naar Girona

Het vliegveld van Girona is geen megadruk vliegveld. Er landen en vertrekken voornamelijk vluchten van en naar Europese bestemmingen. Vanuit Nederland is er een rechtstreekste verbinding met Girona Airport vanaf Eindhoven Airport. In de zomer gaat er dagelijks een vlucht van Ryanair van Eindhoven naar Girona. Deze vlucht duurt iets minder dan twee uur. De kosten van een vliegticket bij Ryanair zijn erg uiteenlopen. Als je besluit om te vliegen naar de Costa Brava, hou dan de prijzen van de tickets goed in de gaten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *