Castell Montgri

Camping Castell Montgri is een camping die te vinden is in de buurt van de badplaats Estartit. Het is een camping waar zowel jong als oud een heerlijke vakantie kan beleven. De camping is voorzien van de meest moderne faciliteiten, een prachtig zwembad en een animatieteam dat er voor zorgt dat er altijd wat te beleven is op de camping. Je hoeft je geen moment te vervelen op één van de meest populaire campings aan de Costa Brava. Bovendien is er in de nabije omgeving van de camping voldoende te beleven, om van jouw vakantie en echte topvakantie te maken.

Faciliteiten op Castell Montgri

Op deze camping kom je helemaal niets te kort. Op de camping zijn namelijk verschillende winkels aanwezig waar jij alles kan halen wat je nodig hebt. Van de dagelijkse boodschappen tot een Nederlandse krant, je kunt het allemaal op de camping krijgen. Op receptie wordt bovendien door een aantal mederwerkers Nederlands gesproken, dus inchecken op deze camping is geen enkel probleem als je geen Spaans spreekt. Terwijl jij aan inchecken bent liggen de kids al lang in het grote zwembad op de camping, waar ze glijden van één van de leuke glijbanen.

Verblijfmogelijkheden

Op camping Castell Montgri zijn verschillende manieren waarop je kunt verblijven. Je kunt er voor kiezen om een losse plek te reserveren en daar je eigen tent of caravan neer te zetten. Het is echter ook mogelijk om een stacaravan te huren die volledig is ingericht, waardoor je geen eigen verblijf hoeft mee te nemen. Op de camping zijn al deze verschillende plekken onderverdeeld in zonplekken en schaduwplekken. In de warme zomermaanden kan het fijn zijn om een schaduwplek te hebben. Als het echt te warm wordt, neem je gewoon een verfrissende duik in het zwembad.

Nabij Estartit

Op een paar kilometer van de camping ligt het gezellige dorp Estartit. Deze plaats ligt aan een haven aan de kust, en kent een heel gezellig centrum. In het centrum van Estartit vind je veel leuke winkeltjes en heerlijke restaurants. Bovendien vindt je aan de kant van de haven vele leuke bars en terrassen waar je kunt genieten van een heerlijk drankje met uitzicht op de mooiste boten. Het is mogelijk om met de auto naar deze plaats te gaan, maar op de camping kun je ook fietsen huren om een klein stukje naar Estartit te fietsen. De afstand is ongeveer anderhalve kilometer.

Aan de andere kant van de camping vind je de prachtige bezienswaardigheid waar de camping haar naam aan te danken heeft, het kasteel Castell Montgri. Dit is een kasteel dat stamt uit de 13e eeuw en wordt gebouwd in opdracht van de toenmalige koning. De beklimming naar dit kasteel kan een uitdaging zijn voor mensen met een slechte conditie, maar het uizicht vanaf de top is indrukwekkend mooi.